Yemekçi

Şirket tarihcesi
1985 yılında YİĞİT GIDA SANAYİ adı altında kurulan Yemekçi, 20 yılı aşkın tecrübesi ve ön planda tuttuğu müşteri memnuniyeti politikası ile zaman içerisinde toplu yemek sektöründe tercih edilen bir marka haline gelmiştir. Eğitimli personeli, kaliteli hizmeti, teknolojiye ve sağlığa verdiği önem ve farklı lezzetleriyle Yemekçi Türkiye'nin önde gelen topluluklarına yemek hizmeti vermektedir. Yemekçi, bir Bulutoğlu Gıda kuruluşudur. 30 Yılı aşkın bir süredir gıda sektöründe faaliyet gösteren Bulutoğlu Gıda, tüm vilayetlere servis vermekte, Azerbaycan ile birlikte tüm komşu ülkelere gıda maddesi ihracatı yapmakta ve Bulutoğlu Gıda bünyesindeki tüm kuruluşların lojistik ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Vizyon ve değerler

Misyon
Doğru yerde, Doğru müşteriye, Doğru hizmet verme felsefesi çevresinde müşterimizin ihtiyaçlarını karşılayarak çözüm ortakları olmak.

Vizyon
Mevcut müşterimize sürekli yüksek kalitede hizmet vererek ve yeni müşterilerimizin çözüm ortağı olup başarılarına katkıda bulunarak toplu yemek sektörünün lideri olmak.

Değerler
Yüksek kalitede güvenilir hizmet, gelişime açık anlayış, işleyişte yaratıcılık,sürekli müşteri memnuniyeti ve takım çalışması.

Hizmet yelpazesi

Taşıma Üretim

Yemekçi, Profesyonel kadrosu ile son teknolojinin kullanıldığı merkez mutfağında ürettiği lezzetli ve sağlıklı yemekleri, hijyenik ısı zinciri içerisinde siz değerli müşterilerine ulaştırıp, eğitimli personeli ile servis edilmesini sağlar.

Yerinde Üretim

Kuruluşunuzun mutfağında, size özel yemekçi kadrosu ile uluslararası standartlara uygun olarak üretim yapar. Hijyen kurallarına dikkat edilerek sağlıklı üretim, kaliteli servis ve servis sonrası hizmetler yemekçi personeli tarafından sağlanır.

Özel Organizasyonlar

Özel organizasyonlarınızda, organizasyonun içeriğine göre farklı ve yaratıcı lezzetler sunabilen Yemekçi, deneyimli servis ekibi ile kusursuz bir hizmet gerçekleştirir.

Aynı zamanda organizasyonların özelliklerine göre farklı konseptler sunabilen Yemekçi, uygun mekan dekorasyonu , müzik seçimi ve sunum şekliyle ilgili yaratıcı çözümler sunar.

Üretim

Diyetisyenler ve gıda mühendisleri kontrolünde mönüler oluşturan Yemekçi,müşterilerine daha lezzetli, sağlıklı ve keyifle tüketilen yemekler sunmayı hedefler.

Gelişmiş mutfak teknolojilerinin kullanıldığı üretim alanında, eğitimli ve deneyimli personeli ile hijyen kurallarına uygun olarak,gıda mühendisleri ve gıda teknikerleri kontrolünde üretim gerçekleştirilir.

Özellikle Taşıma üretimi seçmiş olan müşterilerine, Yemekçi mutfağında hazırlanan yemekler, sıcaklık,lezzet ve görünümünü kaybetmeden,sağlıklı koşullarda ısıya duyarlı termoboxlar içerisinde,hijyen esaslı paslanmaz malzeme ile özel olarak kaplanmış araç filolarına yüklenerek ulaştırılır.

Yemekçi çiğ ve pişmiş ürünlerin düzenli olarak kontrolüne de büyük önem vermektedir. Söz konusu kontrol analizleri,bağımsız bir laboratuar tarafından Yemekçi'nin kalite departmanında çalışan mühendisler gözetiminde yapılır.

Sunum

Güleryüzlü ve genç kadrosuyla,müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, yemekhane ortamını restoran atmosferine çeviren Yemekçi, iş yerinden okula ,hastaneden şantiyeye tüm mekanlarda en kaliteli hizmet sunmayı hadeflemektedir.
Sürekli iletişim içinde olduğu mevcut müşterinin beklentilerive ihtiyaçlarını analiz ederek müşteri memnuniyetiniölçmekte ve bu doğrultuda hizmet kalitesini arttırmaktadır.

Hammadde temini

Güvenli gıda için güvenli hammadde temini şarttır. Bu anlamda Yemekçi,ülkenin önde gelen seçkin ve kaliteli üretim yapan firmaları ile çalışmaktadır. Müşterilerine dengeli ve
sağlıklı yemek sunma anlayışı ile tüm birimlerinde minimum stokla çalışarak,taze ürünler sunulmasını sağlamaktadır.

Ürün temin edilen tedarikçi firmanın denetleme ve değerlendirme faaliyetleri Kalite Güvence Departmanı tarafından yürütülmektedir. Hammadde güvenliliği,yapılan denetim faaliyetleri,sertifikalar ve belgelerle izlenmektedir.

Özenle temin edilen hammaddeler,uygun şekilde düzenlenmiş alan ve koşullarda depolanır

Yemekcide kalite

Kaliteli yemeğin, hijyenik koşullarda hazırlanmış ve
servise sunulmuş yemek olduğuna inanan ve bu ilke doğrultusunda müşteri memnuniyetini hedefleyen Yemekçi ,
bünyesinde kalite güvence departmanı oluşturmuştur.

ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile çalışan Yemekçi uygulanmakta olan gıda güvenliği (HACCP) Sistemini de ,
TSE' den belgelendirmistir.
0HSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile de çalışmakta olup bu konularda da sertifikaya sahiptir.

HACCP Sisteminin amacı , %100 gıda güvenliğidir.Yemekçi bunu yapabilmek için gıdaların üretiminden tüketimine kadar olan süreç içerisinde gıda maddelerinde ortaya çıkabilecek tehlikeleri belirler,analiz eder ve bu tehlikeleri ortadan kaldırabilmek için gerçekleştirilecek faaliyetleri tespit ederek bunların yerine getirilip getirilmediğini kontrol eder.

Bu amaçla Kalite Güvence Departmanımızda çalışan,Gıda Mühendisleri ve Gıda Teknikerleri tarafından ,tüm işletmelerimiz ziyaret edilerek Hijyen-HACCP-gıda güvenliği denetimleri gerçekleştirilir.

Ayrıca tüm işletmelerimizde bağımsız bir kurum olan JOHNSON DIVERSEY firması tarafından

gıda güvenliği denetimleri

üretim ve servis noktalarından alınan gıda örneklerinin mikrobiyolojik kontrolü,

içme ve kullanma suyunun mikrobiyolojik kontrolü

ekipmanlar, çalışma yüzeyleri, personelimizin elleri ve çiğ tüketilen sebzelerin temizlik ve dezenfeksiyonunun etkinlik kontrolü periyodik olarak yapılır.


Eğitim

Yemekçi kalitesinin sırrı bilinçli personeldir.Bunu,
uygulamakta olduğu eğitim politikası ile çalışanlarını kişisel ve mesleki olarak eğitimlere tabi tutup bilgi ve deneyimlerini geliştirerek sağlamaktadır.

Teknolojik gelişmeler ,sistem değişiklikleri vb. konular dikkate alınarak ,yönetim personeli ve diğer personel için belirlenen eğitim ihtiyaçları,Kalite Güvence Departmanı tarafından yıllık olarak hazırlanan eğitim planı çerçevesinde eğitimler programlı bir şekildegerçekleştirilir.